Welkom op mijn weblog

Hoi!

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Je vindt hier alle in's en out's over mijn reizen naar Afrika.

Na een gedegen voorbereiding en 2 keer 'proeven', is het nu zover. Eind maart vlieg ik naar Mozambique, om 3 maanden later naar Madagascar te vliegen om daar met Caroline, een engelse verloskundige, een baby-opvanghuis op te richten. Een thuis voor achtergelaten baby's. Niet zomaar te vondeling gelegd, maar gedumpt op de vuilnisbelt. Hopeloze situatie, zou je misschien zeggen, maar dat is zeker niet zo! Er is altijd hoop, er zijn altijd kansen, bij God is er altijd een nieuw begin.

He raises the poor out of the dust
and lifts the needy out of the ash heap
that He may seat him with princes
-- Psalm 113:7-8 --

En daar mogen wij handen en voeten aan geven. Hoe, wat, waar? dat lees je op deze blog!

Groetjes, Rachel

maandag 12 april 2010

2 weken in Pemba...!

Boa Noite!

hoe staat het in NL/BE? Ik ben nog maar 2 weken geleden vertrokken, en toch voelt het al als een compleet nieuw leven en voelt het alsof ik hier al maanden woon. Bizar :) Maar ook heerlijk, life is good! Pasen in Mozambique, dat was heel bijzonder. De diensten op zondagochtend zijn gewoonlijk al luid, veel dans en muziek, en heerlijk ongecoordineerd. Nou, dat was vorige week niet anders :) Wel was het veel drukker dan gemiddeld, en dus was er wat minder plaats om lekker los te gaan. Geen probleem, als er binnen geen plaats is, wordt er gewoon buiten verder gedansd. En dat kan gemakkelijk uren doorgaan. Ondertussen liggen de kleintjes gewoon te slapen, op de rug van mama of op een doek op de grond, maakt niets uit. Ze trekken zich nergens iets van aan!

Er staan een paar leuke foto's online op de website van mijn kerk. Omdat het versturen en uploaden van foto's zo lang duurt (internet is behoorlijk goed op t moment, maar foto's vraagt toch veel :), zet ik de foto's niet ook nog hier online. Maar ik zou zeggen, klik op de link hieronder en neem zelf een kijkje:

www.chistelijkcentrum.com/zending/rachel/fotos-uit-pemba

Wat een snoepies he, die tweeling! Linda & Olinda, Louiza & Louizinha, Julia & Julietta, Helio & Helia... Tweelingen hebben hier altijd namen die op elkaar lijken.

De afgelopen week en ook de komende 2 weken zijn Caroline en ik vooral bezig met het vernieuwen van het melk-verstrekkingsprogramma. Natuurlijk is borstvoeding hier eerste keus en probeer je flesvoeding te vermijden, zeker waar moeders niet altijd toegang hebben tot schoon drinkwater etc. Maar soms heb je redenen waarom je op flesvoeding terug moet vallen. En dat is voor de meeste gezinnen onbetaalbaar. Vandaar dat we hier bij Iris babymelk verstrekken, als dat echt nodig blijkt te zijn. Dus we zijn baby's aan t wegen, herevalueren of de voeding nog nodig is en zo ja, voor hoelang, documentatie optimaliseren etc. Leuk om te doen, leuk om de moeders te leren kennen en leuk om een project om handen te hebben waar we ons in korte tijd echt nuttig kunnen maken. Verder zijn er allerlei plannen voor de komende 2 maanden, maar daar ga ik in het volgende berichtje meer over vertellen.

Voor nu kan ik alleen maar zeggen: bedankt voor al jullie lieve reacties, echt leuk om die hier in Pemba binnen te zien komen! Superbedankt voor alle support & prayers! Jullie zijn kanjers :)

Ate logo! Rachel

3 opmerkingen:

 1. Ha Rachel!

  Weer heerlijk om te lezen allemaal. Typisch he, dat tweelingen bijna dezelfde naam krijgen. Ik dacht altijd dat t zo hollands was om ze dezelfde kleding aan te trekken, maar daar ben je dus ook echt tweeling.
  Heel veel liefs weer!

  Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Rachel

  De weblogs hebben ee met belangstelling gelezen. We zijn blij dat het alles goed gaat. Het zijn steeds toch wel aparte ervaringen.

  Oma en opa R.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Rachel,

  Zeer gaaf om je verslagen te lezen. Je voelt ruikt en ziet de omgeving als jij vertelt.
  Fijn ook dat je je zo thuis voelt daar. Dat is echte passie!
  Veel zegen en wijsheid ook met de concrete invulling van het project.

  Grtz. Bregje

  BeantwoordenVerwijderen

wil je reageren? Of zomaar even iets kwijt?? Dit is de plek!