Welkom op mijn weblog

Hoi!

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Je vindt hier alle in's en out's over mijn reizen naar Afrika.

Na een gedegen voorbereiding en 2 keer 'proeven', is het nu zover. Eind maart vlieg ik naar Mozambique, om 3 maanden later naar Madagascar te vliegen om daar met Caroline, een engelse verloskundige, een baby-opvanghuis op te richten. Een thuis voor achtergelaten baby's. Niet zomaar te vondeling gelegd, maar gedumpt op de vuilnisbelt. Hopeloze situatie, zou je misschien zeggen, maar dat is zeker niet zo! Er is altijd hoop, er zijn altijd kansen, bij God is er altijd een nieuw begin.

He raises the poor out of the dust
and lifts the needy out of the ash heap
that He may seat him with princes
-- Psalm 113:7-8 --

En daar mogen wij handen en voeten aan geven. Hoe, wat, waar? dat lees je op deze blog!

Groetjes, Rachel

donderdag 1 april 2010

Afrika!!!!

Hello there!
I'm back, I'm back, I'm back!!! Toen ik vanochtend voor t eerst weer wakker werd op de Iris base hier in Pemba, moest ik mezelf echt even knijpen :) Yep, tis waar, ik ben hier, ik loop hier, de kids kennen me nog en het voelt zooo vertrouwd! Alhoewel, het Pemba wat ik me herinner was behoorlijk droog en dor, wel mooie bloemen en planten, maar overall toch kaal. Niets van waar op dit moment! De regentijd is bijna voorbij en het is hier groener dan groen! Alles bloeit, de rode grond is bedekt met gras (en onkruid ongetwijfeld, maar Afrikaans onkruid blijkt best mooi te zijn ;-) en het ziet er supermooi uit.
Dit berichtje zit ik op de veranda te tikken, we hebben inmiddels draadloos internet op de base, wat een blessing! Zooo fijn! Ik hou het wel eventjes kort, want het is inmiddels al een tijdje donken, en de muggen lijken mijn deet-spray wel lekker te vinden... Overdag is t veel beter toeven wat dat betreft. De koelte van de avond is wel heerlijk, een briesje, oceaan op de achtergrond... Heerlijk!
Rainha, mijn vriendin die me heeft geholpen met Portugees leren tijdens de school wist niet hoe ze het had toen ze me zag gisteren. You're back! I never thought you would, zei ze. En ze wil me graag verder helpen met Portugees, dus dat komt helemaal goed. Nou ja... de peuters verstaan me prima en ik hen, verder kom ik nog niet :) maar je weet het niet, tis een mooie taal om te leren en t begin is gemaakt.
Morgen een meeting met Pam en Caroline om te bespreken hoe we concrete invulling gaan geven aan de komende 2 maanden. Wordt heel boeiend en ik hou jullie op de hoogte. Het grove plan is daar, de details zijn voor verandering vatbaar, dus we zullen zien :) Flexibiliteit is een groot goed hier in Pemba (of liever gezegd, in Afrika!)
Lieve lieve mensen, ik mis jullie zeker, maar zit op mijn plek en vind het heerlijk om hier te zijn. Morgenmiddag naar Mieze (dorpje half uurtje rijden hier vandaan) om babymelk uit te delen aan de moeders die om diverse redenen hun baby's niet zelf kunnen voeden, wordt zeker bijzonder. Wordt vervolgd!
Hele veel liefs en blessings, Rachel

5 opmerkingen:

 1. Ha Rachel,
  Fijn dat je weer goed op je plekje in Pemba aangekomen bent! Ik hoop dat je een goede reis gehad hebt.
  De lente lijkt bij jullie wel nog uitbundiger dan hier, zeker als het normaal zo droog is. Ik ben benieuwd hoe de Pemba's pasen vieren.
  Veel succes met je baby-voeding-programma!

  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Rachel, ik heb vandaag vrij en dacht ik kijk eens op je blog, mooi filmpje en heel mooi liedje. ik ga je zeker volgen. veel groetjes Tonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Rachel!

  Super joh dat je er weer bent en dat alles goed is gegaan. Ik wordt bijna jaloers op je! Hier blijf ik plannen maken voor van alles maar weet nog niet wat t uiteindelijk wordt. Missch ga ik wel verloskunde studeren:)) Dit is met serieuze ondertoon.. Maar goed, jij geniet voorlopig van het mozambikaanse leven. Al zal het ook hard werken zijn, daar hoor ik jou nou nooit over he. Optimist op en top!!

  Heel veel liefs, succes en Gods zegen daar!

  Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Rachel,

  waarschijnlijk ken jij mij niet, ik ken jou eigenlijk ook niet, maar via Marije heb ik gehoord van jouw missie!
  Een geweldige missie! Ik wens je daarvoor Gods nabijheid en zegen toe,

  Ditta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeey cara amiga!

  Goed dat je gelijk met iets aan de slag kunt wat nuttig is en ook nog in lijn ligt met waar je voor gekomen bent. Kun je wat contact leggen met de mensen daar, he. Fijn dat je 't portugees zo ook wat op kunt pikken; wie weet hoeveel en wanneer je 't nog 'ns weer nodig bent, want in Madagascar spraken ze voornamelijk een andere taal, had ik begrepen. Leuk om je berichten te lezen, wat mij niet onbekend voorkomt over Afrika, bijvoorbeeld de flexibele instelling die je nodig hebt, erg gewenst, yep!
  Veel zegen gewenst in alles wat jullie doen! 'God werkt voor je uit, door je heen en achter je aan.'
  Liefs en groeten,
  Jacomijn

  BeantwoordenVerwijderen

wil je reageren? Of zomaar even iets kwijt?? Dit is de plek!